Smartconferencing

Met behulp van dit systeem kan een coach of docent middels een webcam een livestream opzetten die de deelnemers kunnen volgen. Tijdens deze live-uitzending kunnen de kijkende deelnemers met de coach/docent communiceren middels een Chat-systeem. Op deze wijze kunnen tijdens de uitzending vragen worden gesteld die direct door de coach of docent kunnen worden behandeld. Bij het starten van de uitzending bestaat de keuze om de uitzending alleen live uit te zenden of deze tevens ook op te nemen. In het laatste geval is het dan ook mogelijk voor deelnemers die niet tijdens de live-uitzending aanwezig waren, de uitzending terug te kijken.

 

De kracht van Smartconferencing is dat de coach/docent met een paar muisklikken een uitzending heeft opgezet, de gewenste deelnemers heeft uitgenodigd en interactief kennis kan overbrengen via het web.

Net als in een fysieke bijeenkomst kunnen er bij Smartconferencing ook presentielijsten worden bijgehouden, waardoor het voor de coach/docent overzichtelijk blijft wie er wel en niet aanwezig waren.
Een deelnemer hoeft nooit meer een les te missen!


-